TRAINING

Ik geef verschillende soorten trainingen die niet makkelijk onder één noemer zijn uit te leggen. Een hobbel in je leven los je namelijk niet op slechts één manier op. Dus ik gebruik verschillende invalshoeken en benaderingswijzen om deze hobbels aan te pakken. Het zijn trainingen op het vlak van:

een training gericht op het scherp stellen van je focus en het loskomen van barrières. Deze training richt zich uiteraard enkel op het mentale aspect van training en sportprestatie. Het technische en conditionele aspect zijn natuurlijk van een even groot belang, maar daar richt ik mij vanzelfsprekend niet op in de training. Maar soms kom je op dat punt dat de motivatie op is of dat je juist te veel gefocust bent op het winnen of presteren en dat je je doelen niet meer scherp voor ogen hebt. Je voelt je belemmerd door angst of door een te grote gerichtheid op het winnen wat je blokkeert en waardoor je niet verder komt. Allemaal redenen om te werken aan je mindset om op die manier mentale belemmeringen weg te werken en je focus opnieuw te richten.
dit is een training die, vooralsnog, is gericht op kinderen in groep 8 en de brugklas. Het beslaat alles van agendatraining, planningsvaardigheden, het maken van je huiswerk tot het leren van toetsen. Hoe pak je dat nou aan, zo’n toets? Hoe lang leer jij? Wat is effectieve leertijd? Samen gaan we aan de slag met het organiseren, structureren en leren van informatie en het plannen van leerschema’s. Ook leer je verschillende handige leerstrategieën.
herken je dit: je voelt je onrustig of druk, snel vermoeid. Je bent hooggevoelig of snel overprikkeld en dat zit je in de weg. Je slaapt slecht, piekert veel, je bent verlegen of timide, hebt een slechte concentratie…zomaar even een greep uit de vele klachten waarmee kinderen bij mij komen. Wil jij ook beter kunnen slapen, de dingen met meer aandacht doen, meer zelfvertrouwen hebben, beter en sneller kunnen ontspannen, het piekeren los kunnen laten, in de klas (of thuis) je concentratie of focus verbeteren, minder onrust van binnen voelen? Wil je je eigenlijk gewoon lekkerder in je vel voelen? Dan is training echt iets voor jou! Aarzel niet en meld je aan! De basis van deze training is mindfulness, maar daarnaast gebruiken we ook ademhalingstechnieken, focus- en ontspanningsoefeningen, eigen creativiteit en vooral heel veel lol!
De training is, vooralsnog, gericht op kinderen van 6-12 jaar (groep 3 t/m 8). Ik probeer zoveel mogelijk in leeftijdsgroepen te werken, zodat de oefeningen goed aansluiten en ook de belevingswerelden bij elkaar passen.
Ik ben bezig een variant op te zetten voor kleuters (4-6 jaar oftewel groep 1 en 2) en zelfs een training voor peuters. Bij voldoende belangstelling kan ik deze verder gaan ontwikkelen.

 

De trainingen heb ik zelf vormgeven. Op die manier blijven ze ook constant in ontwikkeling en kan ik aanpassingen aanbrengen. Nieuw opgedane kennis door cursussen, opleidingen of wetenschappelijke ontwikkelingen kan ik op die manier altijd laten doorwerken in mijn training. Sommige trainingen kunnen zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Welke manier het beste bij jou past, kunnen we tijdens een intakegesprek bespreken.

Wil je nog meer weten of wil je eens praten over welke training bij jou past?
Neem dan contact met me op per mail
info@evlpsychologie.nl of telefonisch via 06 22 89 67 86.

lijn-met-pijl-wit
Op dit moment ben ik bezig een aantal online trainingen te ontwikkelen. Gezien de vele opvoedvragen die ik krijg, is de eerste online training die ik wil gaan aanbieden gericht op “Positief Opvoeden”. Houd de site en mijn Facebookpagina in de gaten!